Gyakran Ismételt Kérdések

Jelentkezhetek egyszerre több céghez?

Igen. Viszont érdemes mérlegelni, hiszen a felvételi kiválasztás során felmérik a vállalat iránti elkötelezettségedet is, és a vállalatok HR-esei egymással is rendszeresen egyeztetnek, így negatívan is elsülhet a taktikázásod.

Mi van, ha nem bírom a tempót?

Nem jellemző, hogy „kibukjanak” hallgatóink a duális képzésből. A vállalatok tisztában vannak a hallgatók iskolai kötelezettségeivel, és figyelembe veszik azt. Ha mégis nehézséged akadna, és eltökéltséged nem lendít át a mélyponton, akkor érdemes a vállalati mentoroddal közösen megoldást keresni.

Ha nem kecskeméti székhelyű céget választok, akkor hogy néz ki a vállalati gyakorlat?

A vállalatok többsége nem kecskeméti. Természetesen a gyakorlati és céges képzési időszak kijelölésekor ezt figyelembe veszik. Általában az utazási és szállási költségeket átvállalják, de erről érdemes a jelentkezés előtt érdeklődni a HR-eseknél.

Mi alapján választanak a vállalatok?

Ezt a vállalatok maguknak határozzák meg, érdemes megkérdezni a megjelölt céges kapcsolattartót. Mindenhol van motivációs beszélgetés, ahol a pálya iránti elhivatottságodat mérik fel, de előfordulhatnak feladatok és felmérők is, ahol szakmai felkészültségedet tesztelik.

Kövess bennünket!

Eseménynaptár

Hasznos linkek