Pályaorientációs tanácsadás

Pályaorientációs tanácsadás

A Neumann János Egyetem szeretné a továbbtanulás elõtt álló fiatalok döntését könnyebbé tenni, ezért az érdeklõdõ diákok, pedagógusok és szüleik figyelmébe ajánljuk a pályaorientációs tanácsadásunkat.

 Mikor érdemes igénybe vennem ezt a szolgáltatást?

  • Még nem tudod pontosan, merre haladj tovább a középiskola után?
  • A felnõtt lét küszöbén bizonytalan vagy,  melyik az a szakma, ami értéktrendedhez, személyiségedhez leginkább illeszkedik? Felmerültek már benned ezek a kérdések: Mi érdekel? Mi a fontos a számomra? Mire vagyok képes? Mit tanultam eddig? Milyen pálya/munka illene hozzám?

Ha ismerõsek számodra ezek a kérdések, gyere el tanácsadásunkra, amely segít jövõddel, leendõ pályáddal kapcsolatos kérdéseid végiggondolásában, céljaid meghatározásában.

A foglalkozás során Rád szabottan segítünk elképzeléseid és a munkaerõ-piaci, illetve tanulási lehetõségek összehangolásban.

Középiskolás korban a pályaorientációs tanácsadás segíthet az önismeret elmélyítésében, a pályaismeret növelésében, segítve a fiatalokat egy megfontoltabb, alapos döntés meghozatalában.

Élj a lehetõséggel!

Miért jó nekem, ha részt veszek a tanácsadáson?
A tanácsadás végére többet tudsz majd magadról, megismered lehetõségeidet, a hozzád illõ pályáról kaphatsz képet, segítünk jövõbeli vágyaidat és céljaidat megfogalmazni, illetve megtalálni a terveidnek megfelelõ képzéseket. A konzultáció során közösen feltérképezitek a tanácsadóval képességeidet, érdeklõdési körödet, motivációidat, családi illetve saját elvárásaidat, a pályaválasztást nehezítõ belsõ vagy külsõ gátló tényezõket. Ez az elbeszélgetés a megfelelõ irány megtalálásban segít, a tanácsadó észrevételeivel, a pályaválasztási döntéshez lényeges információkkal segít, hogy válaszokat kapj kérdéseidre. 

Kik vesznek benne részt?
Ketten, azaz Te, és a tanácsadó.  Igény szerint szülõi jelenlét is megoldható.

Kiknek szól?

Elsõsorban 10-11. osztályos középiskolások figyelmébe ajánljuk, de végzõsöknek is hasznos lehet.    

Mirõl szól?
Fakultációválasztással, továbbtanulással, érdeklõdési kör tisztázásával, önismerettel kapcsolatos kérdésekben ad segítséget.  A végsõ döntés természetesen a tiéd, a pályaválasztási tanácsadásban gyakorlott szakember csak segít neked a döntésed alapos elõkészítésben.

Hogyan jelentkezhetek?
Idõpont-egyeztetés céljából keresd Dr. Molnár Edinát a molnaredina@szolf.hu e-mail címen.

Kövess bennünket!

Eseménynaptár

Hasznos linkek